Майже третина українців не працюють — «Рейтинг»

У червні 2023 року 59% українців відчули погіршення власного економічного становища за останні пів року. Ще 30% залишаються без роботи.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи «Рейтинг».

За даними дослідників, оцінки становища в Україні загалом гірші. Приблизно 75% відчули погіршення ситуації в країні, 14% — говорять про відсутність змін, 8% — про покращення.

Попри це, говорячи про економіку країни в майбутньому, респонденти мають більше позитивних сподівань: 35% очікують покращення, 28% — думають, що нічого не зміниться, 26% очікують погіршення.

Щодо особистої ситуації, то 31% сподіваються, що наступного року їхнє особисте економічне становище покращиться, 39% вважають, що воно не зміниться, 17% – мають песимістичні погляди щодо цього.

Скільки українців зараз працюють

За даними опитування, 41% із тих, хто працював до війни, працюють на своїх звичних робочих місцях, 14% — працюють частково, 13% — знайшли нове місце роботи. Попри це 30% опитаних до цього часу не працюють.

У динаміці збільшилася кількість тих, хто знайшов нову роботу. Краща ситуація з роботою у чоловіків і людей середнього віку.

З-поміж переселенців у динаміці суттєво зросла кількість тих, хто зміг працевлаштуватися на новому місці: кожен третій із них зміг знайти нову роботу, частка тих, хто не працює, з-поміж них зменшилася з половини до третини.

Опитування було проведено 1 — 2 червня 2023 року з-поміж 1000 респондентів у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не більш як 3,1%.

Читайте також : Нацбанк збиратиме інформацію про всі безготівкові платежі українців 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе