У Білій Церкві планують трансформувати дві лікарні у кластерні, щоб повністю їх не закривати

Вчора, 8 червня, в Міністерстві охорони здоров'я відбулася складна дискусія щодо функціонування закладів охорони здоров’я Білої Церкви та подальшого їх розвитку. Нардеп Микола Бабенко наголосив, щоб не закривати Білоцерківські міські лікарні № 1 та № 2, було вирішено перетворити їх у кластерні. Він також наголосив, що місто має розпочати процес вкладення коштів у медичну галузь Білої Церкви.

Про це народний депутат Микола Бабенко повідомила на своїй сторінці у facebook.

"На дискусії питання полягало у тому, щоб не закривати два важливих медичних заклади Білої Церкви (Білоцерківські міську лікарню № 1 та Білоцерківську міську лікарю № 2). Їх буде трансформовано у кластерні і тоді вони не будуть повністю закриті", – прокоментував Микола Бабенко.

Він розповів, що на думку представників Міністерства охорони здоров’я, ці два заклади потрібно було б об’єднати, для того, аби збільшити їх фінансування. 

"Однак, місцева влада також повинна буде взяти на себе зобов’язання більше вкладати коштів у розвиток медичної галузі міста. До цього міська влада, за словами представників МОЗ, досить мало сил докладала для того, аби заклади розвивались і не були закриті", – наголосив народний депутат.

Крім того, за його словами, у Білоцерківській міській лікарні № 1 можуть відкрити інфарктне відділення, але для цього терміново потрібно придбати ангеограф. 

"Відкриття надасть лікарні можливість додатково залучати бюджетні кошти. Це впливатиме і на заробітні плати медичного персоналу, і на фінансову спроможність лікарні загалом", – зазначив Микола Бабенко.

Також додав, що відстояти вдалося і Білоцерківську дитячу лікарню в якості кластерної, оскільки були думки залишити для всієї області в якості базової лише Боярську лікарню. 

"В Лікарні Білої Церкви необхідно вкладати кошти міського бюджету! За будівництвом алейок і доріжок, бюджет міста давно забув про те, що в Білій Церкві є величезні заклади охорони здоров’я, які потребують нового обладнання! А маючи певні види обладнання, лікарні зможуть отримувати додаткові кошти від НЦЗУ! Тому міністерство задавало сьогодні справедливе питання: «А скільки місто за останні роки вкладало в оновлення обладнання?» Білоцерківці добре знають відповідь на це питання! Я у свою чергу, гарантую, що буду контролювати це питання і не дам чиновникам красти кошти громади і роздеребанювати їх по своїх кишенях", – зауважив нардеп Микола Бабенко.

  


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві внаслідок одразу двох ДТП потерпілих дітей госпіталізували до лікарні
    Детальніше...
  • Жахлива ДТП неподалік Білої Церкви: три людини травмовані, серед них 3-річний хлопчик
    Детальніше...
  • У Білій Церкві СБУ затримала агентів фсб, які готували масовані авіаудари по Україні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе