«Гірше, ніж було, вже не буде». Українці не відчують дефіциту продуктів через підрив Каховської ГЕС — Мінагрополітики

Українські споживачі у 2023 році не відчують критичного дефіциту агропродукції через підрив Каховської ГЕС та затоплення півдня.

Про заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства Віталій Головня

«Критичного дефіциту продукції в цьому році ми не відчуємо. Бо минулого року ми вже втратили значну частину земель сільськогосподарського призначення в цьому регіоні, і наші фермери змогли переорієнтуватися. Зокрема, інші регіони перебрали на себе значний обсяг виробництва, особливо овочевого», — зазначив Головня.

Водночас унаслідок підриву Каховської ГЕС Україна втратить певну частину урожаю зернових. Проте і ці втрати не будуть значущими.

«У загальному плані ми втратимо певний обсяг зернових, але основна частина зрошувальних земель на півдні знаходиться на лівобережжі Дніпра. Правобережні ж території є так званою сірою зоною. Фермери і так небагато там вирощували, тому що там постійно то прильоти, то бойові дії. Тому гірше, ніж торік, у цьому році там точно не буде», — зауважив заступник міністра.

Прямі та непрямі втрати українського агросектору від підриву Каховської ГЕС можуть зрости до понад $10 млрд через неможливість повноцінного здійснення сільськогосподарської діяльності на затоплених територіях.

Читайте також : У Київській області очікуються дощі та грози 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе