На Київщині літнім дозвіллям на базі закладів освіти вже охоплено понад 16 тисяч дітей

У Київській області розпочали роботу пришкільні табори, освітні хаби та профільні зміни. Таким чином організоване літнє дозвілля з короткотривалим перебуванням дітей на базі закладів загальної середньої та позашкільної освіти, особливо в місцях компактного проживання тимчасово внутрішньо переміщених дітей.

 Із 29 травня по 14 червня вже охоплено літнім дозвіллям 16 244 дитини.

Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

Загалом цього року в регіоні заплановано охопити літнім дозвіллям на базі закладів освіти 22 430 дітей. Із них: у червні передбачено залучити 16 500 дітей, 1 486 учнів – у липні та 4 444 – в серпні. 

Для школярів передбачені заняття різних напрямів, зокрема філологічного, математичного, спортивного, культурно-мистецького. Це і літня сесія філологічного та математичного марафону, і рухові активності на подвір’ї, і креативні арт-студії та майстерні арт-терапевтичних занять – усі вони спрямовані допомогти дітям впоратися з переживаннями та контролювати свої емоції.

Також цього року в закладах освіти Київщини працюють танцювальні, хореографічні й театральні студії, гуртки «Юний дослідник», «Основи наукової діяльності», «Основи дизайну», спортивні секції боксу, вільної боротьби, рукопашного бою, пауерліфтингу тощо.

Крім того, організатори найбільшої освітньої волонтерської програми в Східній Європі – проєкту GoCamp створили опцію онлайн волонтерства. Завдяки цьому охочі вчителі, носії мов з усього світу дистанційно навчають школярів іноземних мов. Такі табори працюють у різних громадах області. Цього року організатори мовного табору також влаштовують інтерактивні арт-терапевтичні зустрічі з  українськими та іноземними митцями, волонтерами, експертами з психічного здоров’я.

Окрім цього, в Боярській, Броварській та Кагарлицькій громадах відбулися навчальні тренінги з підприємництва та економіки для учнів 6-9 класів. Представники ГО «Junior Achievement Ukraine» провели для дітей заняття з основ фінансової грамотності. На базі отриманих знань учні презентували свої проєкти, спрямовані на вирішення певних соціальних проблем громади.

Читайте також : Біла Церква проведе дослідження щодо перепоховання останків німецьких солдатів 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе