Біла Церква проведе дослідження щодо перепоховання останків німецьких військових

У Білій Церкві проведуть дослідження щодо перепоховання останків німецьких військових та полонених часів Другої світової війни

Про це повідомила пресслужба Білоцерківської міськради.

Як зазначив історик Євген Чернецький, ця подія є особливою. Дослідження проводитимуть біля костелу Святого Іоанна Хрестителя та гімназії №11.

Дозвіл на проведення цих робіт було надано Міністерством культури та інформаційної політики України. Партнером зі сторони держави у цьому питанні є спеціалізоване підприємство "Пам’ять і Слава", генеральним директором якого є Родіон Гамзаєв. Фахівці даного підприємства проводили такі роботи неодноразово.

Євген Чернецький зазначив, що частина кладовища на Замковій горі була виявлена та знищена ще під час археологічних досліджень кінця 70-х початку 80-х років минулого століття. На той момент культури поводження з похованнями німецьких вояків  у радянського союзу не було, тому із знайденими останками поводилися неналежно.

Наразі залишилася смуга поховань від костьолу до Замкових провулків, а також у місці сучасної огорожі костелу. З боку краєзнавчого музею та пам’ятника Я. Мудрому поховання втрачені через проведення колишніх розкопок та прокладання комунікацій. А ось коли проводилися розкопки старовинного храму у 2011 році – вже проводилася ексгумація тіл, на які натрапили археологи. Останки були передані на перепоховання.     

На жаль, роботи на другій локації у районі школи №11 будуть важчими, оскільки там не залишилося чітко визначених місць. 

Читайте також : Виконком Білоцерківської міськради ухвалив низку важливих рішень 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе