136 підприємців з деокупованої Київщини отримали 30 млн грантів від держави

Підприємці, які працюють на деокупованих територіях Київської області, отримали від держави фінансову підтримку у вигляді грантів на відновлення та розвиток бізнесу на понад 30 млн грн.

Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

15 громад Київщини зазнали окупації рф і постраждали внаслідок бойових дій, що відбувались там в лютому-березні минулого року. Ці території потребують особливої уваги і підтримки від держави, адже люди прагнуть повернутися додому, їм потрібне житло, робота, можливість реалізуватись. Тому підприємці, які працюють там, планують відновити зруйнований окупантами свій бізнес, розвивати його або започаткувати новий, можуть скористатися урядовою грантовою програмою «Власна справа» та отримати до 250 тис. грн фінансової підтримки.

На сьогодні 136 підприємців з деокупованих громад Київської області вже отримали мікрогранти на загальну суму понад 30 млн грн.

Найбільше мікрогрантів взяли підприємці:
- Ірпінської міської громади – 57 осіб на загальну суму 13 млн грн;
- Бучанської міської громади – 17 осіб на 3,8 млн грн;
- Гостомельської селищної громади – 13 осіб на 3,2 млн грн;
- Бородянської селищної громади – 10 осіб на 2,1 млн грн.

Підприємці спрямували отримані кошти на відновлення зруйнованих окупантами приміщень та розширення бізнесу. Зокрема, в Ірпені відбудували приватний дитячий садочок та за грантові кошти придбали для нього нові меблі, у Бородянці відновило роботу підприємство з виробництва екологічно чистого пакування, офіс якого був знищений російськими військами. Підприємець із Горенки спрямував грантові кошти на розвиток компанії, що займається обробкою профіля та виготовленням склопрозорих металопластикових конструкцій, які використовуються для відновлення вікон та дверей в житлових будинках, інший – відкрив СТО. У Гостомелі підприємець за кошти мікрогранту розширив бізнес з вивозу побутового сміття.  

 Нагадаємо, за грантовою програмою «Власна справа» українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. 

Щоб отримати мікрогрант, необхідно подати заяву через портал Дія разом із бізнес-планом.

Обов’язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. Мікрогрант має бути повернутий державі у вигляді сплачених податків та зборів впродовж трьох років діяльності підприємства. 

Урядовий проєкт єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

Читайте також : На Київщині літнім дозвіллям на базі закладів освіти вже охоплено понад 16 тисяч дітей 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе