Усі служби МВС готові одразу діяти у разі надзвичайних ситуацій пов'язаних з ЗАЕС - Ігор Клименко

Очільник Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” повідомив, що найближчими днями будуть проведені відповідні навчання з розгортанням санітарних блокпостів та відпрацювання обставин, які можуть виникнути у разі надвичайної ситуації на Запорізькій атомній електростанції.

“Ми плануємо провести навчання з перекриттям доріг, розгортанням санітарних блокпостів на яких будуть вимірювати радіацію. Усе обладнання, яке у нас є на озброєнні виміру радіації, відкаліброване та готове до роботи”, - зазначив в ефірі Ігор Клименко.

Міністр внутрішніх справ України закликав громадян зберігати спокій та у разі вибуху на ЗАЕС, який планують російські окупанти, закритися вдома на добу, аж поки місцеві органи влади, органи цивільного захисту не дадуть відповідного розпорядження щодо переміщення вулицями. У разі необхідності перебування на вулиці, варто бути у респіраторі, які ми використовували під час пандемії Covid-19. Усі кондиціонери або обігрівачі необхідно вимкнути, а будь-які отвори закрити скотчем чи мокрою ганчіркою

“Ми вже розгорнули роботу відповідних штабів. У цих штабах присутні енергетики, працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, також до складу штабу входять поліція і медики для того, щоб були вироблені і чітко донесені до наших громадян правила поведінки у випадку надзвичайної події. Усі наші служби Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства енергетики та місцевих органів влади готові до надзвичайних ситуацій, зокрема і до вибуху на Запорізькій АЕС”, - зауважив глава МВС.

Ігор Клименко повідомив, що усі громадяни, які захочуть виїхати з забрудненої території, будуть забезпечені транспортом, який уже готовий. 

Читайте також : Київщина у зоні ризику : наслідки імовірного підриву ЗАЕС 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе