Київщина у зоні ризику: наслідки імовірного підриву ЗАЕС

Територія Київщини буде забруднена, а 30 тис. кв. км українських земель можуть стати зоною відчуження. Такі наслідки можливого виведення з ладу ЗАЕС. 

Росіяни замінували охолоджувач на Запорізькій АЕС, і якщо його буде виведено із ладу, то існує значна імовірність того, що будуть великі проблеми.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» поінформував керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, передає Укрінформ.

Відповідаючи на запитання, чи є на ЗАЕС загроза аварії, він уточнив, що, на жаль, станом на зараз насправді певна загроза існує.

«Перш за все ЗАЕС як знаходилася, так і знаходиться під тимчасовим контролем окупаційних військ. І правда – у тому, що знищивши греблю, вони зруйнували нормальний доступ води до охолоджувачів, які працюють на Запорізькій АЕС. Але друге і найстрашніше – те, що за цей час ЗАЕС була додатково замінована. І що найстрашніше – замінований саме охолоджувач», – сказав керівник ГУР.

Читайте також : Подати заяву на забезпечення допоміжними засобами реабілітації можна онлайн 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе