У Білій Церкві відкрили "Центр реабілітації та ментального здоров'я"

У Білій Церкві відбулося урочисте відкриття Центру реабілітації та ментального здоров'я, що стало значущим кроком у забезпеченні підтримки військовим та їх сім'ям. 

Програма "Як ти?", ініційована першою леді Оленою Зеленською, була втілена у життя завдяки співпраці Київської обласної військової адміністрації з державними, комунальними та комерційними медичними закладами.

Пацієнти отримуватимуть різні процедури, такі як лазня, хамам, барокамера та сольова кімната. Застосовуючи сучасні методи лікування, фахівці центру повертатимуть військових до відносно спокійного життя після повернення з фронту. 

Більше ста спеціалістів буде залучена до програми реабілітації бійців.  

Нині там вже проходять лікування військовослужбовці полку "Азов".

На сьогоднішній день Центр ментального здоров»я вже працює у Ворзелі та інших медичних закладах області. Ми сьогодні можемо із щирою посмішкою відкрити новий центр ментального здоров'я, який знаходиться у Білій Церкві. Дуже дякую бізнесу, який долучився до цієї програми та в найкоротші строки побудував новий сучасний центр з великою кількістю сучасного обладнання, який готовий працювати для підтримки та здоров'я наших військових та населення. Клініка прийматиме військових безкоштовно, для оздоровлення будуть використовуватись кошти міжнародних фондів, а КОВА буде залучена від початку до кінця

 - зазначив очільник КОВА Руслан Кравченко.

Програма Центру передбачає не лише лікування опорно-рухового апарату, а й психологічну підтримку, соціальну адаптацію військових та повернення їх до нормального цивільного життя.

Ми повертаємо їх до сімей, знайомих, близьких. Це наша соціальна і громадська відповідальність – адаптувати людину, яка пройшла через війну, адаптувати у своє середовище, подякувати їм і допомогти почати жити нормальним життям. Загалом, до цієї програми залучено 120 спеціалістів серед яких і понад 15 громадських організацій – партнерів, які долучилися до нашої ініціативи

 - зазначив засновник клініки Олександр Кіян.

Центр розраховано на 55 сімей. Тут створено всі умови для комфортного проживання та ефективної реабілітації. Приміром палата виглядає як апартаменти в яких повноцінно може проживати родина. 

Дуже багато викликів нас чекає після цієї війни, тому такі реабілітаційні центри повинні бути не те, що в кожному обласному центрі, а у кожном, а й в кожному районному центрі, бо їх точно багато не буде. Вони нам служитимуть ще довго, адже підростатимуть діти, які пережили війну та окупацію, і усім їм потрібна буде допомога. Зокрема, дуже гарно, що й родина разом з військовим може проходити тут реабілітацію

 -  зазначила Олена Толкачова, керівник патронатної служби полку "Азов".

Оцінюючи умови, створені у Центрі реабілітації та ментального здоров’я, представники білоцерківської медичної галузі прагнуть до запровадження аналогічних стандартів і у комунальних та державних закладах охорони здоров’я.

Читайте також : ДТП на Білоцерківщині :водій без свідомості 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе