В Україні вперше в історії лікарі виконали операцію з пересадки серця 6-річній дитині

В Україні вперше в історії лікарі виконали операцію з пересадки серця 6-річній дитині: серце загиблого 4-річного хлопчика пересадили хворій дівчинці.

Вночі, на 10 липня, українські кардіохірурги провели унікальну операцію з пересадки серця шестирічній дівчинці. Операцію провели в Інституті серця.

Трансплантацію виконав лікар-кардіохірург Борис Тодуров. В Україні вперше зробили успішну пересадку серця такій маленькій дитині.

"Вперше в Україні. Сьогодні вночі в інституті виконано трансплантацію серця 6-річній дівчинці. Операція пройшла гладко, дівчинка екстубована через дві години після операції. Подробиці опублікуємо пізніше", - написав Тодуров.

Мама  загиблого 4-річного хлопчика дала згоду на пересадку серця хворій дівчинці. І після трансплантації їй дозволили послухати, як воно б'ється в інших грудях.

" Це і є для мене - смертю смерть подолав. Якою треба бути сміливою та сильною, щоб дати дозвіл на пересадку серця, втрачаючи сина. І дати шанс жити іншій дитині, яка теж гине. І врятувати її", - сказала мати. 

Читайте також : В Україні офіційно завершилася дія карантину серез COVID-19 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе