В Україні всі власники артезіанських свердловин мають обов’язково зареєструвати джерела води

В Україні запровадили обов’язковий облік всіх артезіанських свердловин та обсягу води, який використовують їх власники. 

Днями Кабмін ухвалив відповідні зміни до постанови №963 щодо державного обліку артезіанських свердловин.

Про це повідомив представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук у власному Telegram-каналі.

Одним із нововведень, запропонованих урядовцями, стало запровадження обліку використання води зі свердловин. Отож, Кабміном буде розроблено нормативні акти, якими регулюватиметься періодичність подання та оновлення відомостей у Державному реєстрі артезіанських свердловин.

Також у законодавстві з’явиться чітке визначення поняття “артезіанська свердловина”. Усі дані, пов’язані зі свердловиною, користувач зможе подавати та оновлювати в особистому кабінеті на Державному геологічному інтернет-порталі.

У Мінприроди кажуть, що це нововведення – саме на часі. Адже реєстр свердловин допоможе оперативно долати наслідки можливих майбутніх терактів рф. Також облік відіграє роль і в ліквідації наслідків підриву греблі  Каховського водосховища. Саме, це дозволить оперативно побудувати нову систему водогонів у постраждалих регіонах.

Прокоментував таке рішення Уряду і міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів Руслан Стрілець. За словами урядовця такий крок наближає Україну до цивілізованого використання власних земельних надр.

Тепер підприємці та всі інші громадяни матимуть вільний доступ до відомостей щодо наявних в країні артезіанських свердловин. А це, в свою чергу, має суттєво зменшити рівень корупції у цій сфері. Адже будь-яка особа матиме можливість надати дані про власну свердловину до реєстру безпосередньо через особистий кабінет.

Читайте також : Білоцерківській громаді буде повернуто Грабарський ставок та 27 гектарів землі вартістю 506 млн гривень 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе