У Білій Церкві встановили 12 міні-скульптур, які розповідають про події пов'язані з майже тисячолітньою історією міста

У Білій Церкві встановили 12 міні-скульптур, які розповідають про події пов'язані з майже тисячолітньою історією міста.

Останню з серії скульптуру - "Булава Гетьмана" встановили в центрі міста.

Міні-скульптура "Булава Гетьмана" встановлена на честь славетних гетьманів, пов'язаних із нашим містом, зокрема Богдану Хмельницькому, який тривалий час перебував у Білій Церкві. Фігура покладена на ошатну підставку, встановлена на будівлі по вул. Театральна.

Нагадаємо, ще у 2021 році у місті почали втілювати у життя проєкт-переможець Громадського бюджету-2020, автором якого є Юрій Колотницький. Згідно з проєктом, у місті мали встановити 12 міні-скульптур, кожна з яких символізує певні періоди, події чи осіб, що залишили свій слід в історії Білої Церкви.

Виготовляли скульптури з металу методом зварювання, з подальшим лакуванням, окремі деталі  - зі стійкого полімерного матеріалу. Розмір їх невеликий - заввишки від 30 до 50 см, знайти можна в різних локаціях міста. Скульптор – Максим Василенко. 

Про що кожна з міні-скульптурок та як виглядає - в інфографіці. 

Читайте також: Білоцерківський костел Св. Іоанна Хрестителя відновив свою роботу: Які плани керівництва, щодо ремонту та розвитку (Відео).



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе