Такої потужної атаки не було з весни: у КМВА розповіли про наслідки ракетного обстрілу

Сьогодні, 30 січня, російські окупанти здійснили масовану, комбіновану атаку на Київ з використанням безпілотників та ракет.

"Нічна повітряна атака. Такого потужного нападу Київ не відчував від весни. Ворог здійснив масовану, комбіновану атаку з використанням безпілотників та ракет", - повідомили у КМВА.

Зазначається, що спочатку загарбники застосували ударні БПЛА, попередньо, Shahed. Кілька груп дронів прямували на столицю з різних напрямків. Однак вже невдовзі на столицю полетіли ракети, запущені з бортів стратегічної авіації Ту-95мс.

"Загалом, силами і засобами протиповітряної оборони було знищено понад 20 ворожих цілей (точну кількість, а також тип ракет і БпЛА офіційно оприлюднять Повітряні Сили). В столиці зафіксовано падіння уламків в кількох районах. На жаль, загинули люди. В Шевченківському районі, на території підприємства шматки рашистських ракет вбили дві людини, ще одна отримала ушкодження. Також, внаслідок падіння решток ракет виникли руйнування і пожежі в Шевченківському та Дарницькому районах", - додали в адміністрації.

Вказується, що в обох районах уламки впали території нежитлової забудови. Загони ДСНС ліквідували пожежі, які виникли на місці падіння.

"Вчергове дякуємо ППО за відмінну роботу. Але вчергове озвучу наполегливі прохання наших захисників неба - дбайте про власну безпеку! І в жодному разі не знімайте роботу ППО! Допомагайте наближати мир в Україні після нашої Перемоги!", - наголосив начальник КМВА Сергій Попко.

Повітряна тривога по всій країні тривала майже до 6 ранку.

Пізніше київська влада повідомила, що у Києві внаслідок атаки загинули двоє людей. Також є поранені.

Читайте також : Гроші за повернення додому - кому з українців виплатять понад 18 тисяч гривень 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе