Наєв розповів про контрдиверсійні сили, які протидіють ДРГ на Чернігівщині, та про кількість "вагнерівців" в Білорусі

На Чернігівському та Сумському напрямках працюють контрдиверсійні сили, які протидіють диверсійно-розвідувальним групам та координуються відповідними центрами, що розгорнуті у прикордонні.

Про це під час брифінгу 8 вересня розповів командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, до їх складу входять Збройні сили України, СБУ, Національна Гвардія та Нацполіція.

"У прикордонні з Україною на території РФ є диверсійні підрозділи спеціального призначення зі складу Збройних сил РФ. Звичайно, склад цієї групи штатний — це 12-14 осіб. Вони намагаються перетнути державний кордон і намагаються діяти у прикордонні. Ми, своєю чергою, вживаємо адекватних заходів щодо недопущення їх успішної діяльності. Для цього у складі відповідних угруповань на Чернігівському та Сумському напрямках створені контрдиверсійні сили. До їх складу входять Збройні сили України, СБУ, Національна Гвардія та Нацполіція. Це все координується відповідними центрами, які розгорнуті у прикордонні. Така робота триває. Наші хлопці роблять все, для того, щоб ворог зазнав втрат та, надалі, вже відмовився від таких дій", – сказав Наєв.

Щодо ситуації на прикордонні, за словами Сергія Наєва, то кількості російських військ, які там наявні, наразі достатньо лише для ведення оборонних дій, при цьому зростання їхньої чисельності не спостерігається.

"На прикордонні з Сумщиною та Чернігівщиною перебувають угруповання військ РФ, їх потужність зараз тільки для ведення оборонних дій, тобто зростання не відмічено".

На території Білорусі, каже Наєв, після навчань, які завершилися 6 вересня, сили від РФ та від ОДКБОрганізація договору про колективну безпеку (ОДКБ, Ташкентський договір) — військово-політична міжнародна організація, до якої входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія та Таджикистан. від'їжджають до своїх пунктів постійної дислокації. Він також додав, що склад ПВК "Вагнер" на території Білорусі також поступово зменшується.

"Склад ПВК “Вагнер” поступово зменшується. На даний час його чисельність близько 3-х тисяч осіб. Вони переважною більшістю залучені для підготовки збройних сил республіки Білорусь. Ми ситуацію контролюємо. Станом на зараз ситуація не носить загрозливого характеру. Але є військова небезпека, на яку ми маємо реагувати та в разі зростання, маємо бути готовими", – додав Сергій Наєв.

Читайте також : Немає законних підстав для обмеження виїзду військовозобов'язаних жінок за кордон - ЗСУ 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе