На Білоцерківщині викрили організаторів збуту гуманітарної допомоги на понад півмільйона гривень

Троє жителів Білоцерківщини розробили схему незаконного прибутку від продажу транспортних засобів, ввезених на територію України як безоплатної волонтерської допомоги. 

Про це повідомила пресслужба Київської обласної прокуратури. 

Так, у червні 44-річний правопорушник, діючи від імені благодійної організації, забезпечив завезення із-за кордону автомобіля «Mercedes-Benz» та його реєстрацію у якості гуманітарної допомоги.

Згодом фігурант передав позашляховик директору одного з товариств для використання у своїх цілях. 

Крім того, встановлено, що лиходій разом зі своїми 42 та 23-річним поплічниками неодноразово реалізовували свій план протягом двох місяців. Також поліцейські виявили у соціальних мережах ряд оголошень про продаж автомобілів фігурантами. 

Сума прибутку від протиправної схеми становить 600 тисяч гривень. 

Під час санкціонованих обшуків вилучено мобільні телефони, грошові кошти, документи на транспортні засоби, акти прийому-передачі гуманітарної допомоги, дорожні листи, договори оренди транспортних засобів, автівки. 

За фактом продажу товарів гуманітарної допомоги фігурантам загрожує до 7 років за гратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також : "Грабарський ставок" може отримати статус гідрологічного заказника місцевого значення 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе