На Київщині створять національне військове меморіальне кладовище - хто буде там похований

Національне військове меморіальне кладовище на Київщині включатиме в себе комплекс споруд та площ. 

Про уе повідомила пресслужба Київської обласної військової адміністрації. 

Національне військове меморіальне кладовище (НВМК) розташовуватиметься в межах Гатненської ОТГ Фастівського району Київської області.

Меморіал включатиме комплекс споруд та площ: військове кладовище, колумбарій, ритуальну будівлю, сучасний крематорій, музей, допоміжні споруди для організації почесних поховань.  

Заступник директора державної установи «Національне військове меморіальне кладовище» Ярослав Старущенко зазначив, що вибір місця розташування меморіального кладовища відбувався за декількома критеріями:

- загальна площа ділянки повинна бути понад 100 га (з урахуванням дотриманням санітарних норм при будівництві кладовища);

- доступна локація зі зручним транспортним сполученням та рухом громадського транспорту;

- місце має бути зручним для близьких та рідних, а також повинні бути відповідні умови для проведення церемоніалу;

- земельна ділянка має бути придатною для проведення будівельних робіт за загальнобудівельними параметрами.

«Враховуючи всі ці фактори, ділянка найбільше відповідає у Гатненській ОТГ. Наразі створення НВМК перебуває на етапі проєктування. Невдовзі розпочнеться будівництво першої черги меморіального комплексу, яку заплановано ввести  в експлуатацію до кінця року. Це дасть можливість одразу розпочати поховання полеглих Воїнів», – наголосив Ярослав Старущенко.

За його словами, законодавством чітко визначено, хто може бути похований на Національному військовому меморіальному кладовищі.

«Це полеглі українські Воїни, які у складі сил безпеки та оборони брали участь захисті територіальної цілісності та незалежності України, починаючи з 2014 року. А також Герої України, які нагороджені «Золотою зіркою» з 2014 року, повні кавалери ордену Богдана Хмельницького.

Крім того, за окремо визначеною постановою можуть бути поховані борці за свободу і незалежність України у 20 столітті», – розповів заступник директора державної установи «Національне військове меморіальне кладовище».

Читайте також : 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе