В елітному районі Києва продають будівлю, яку вилучили в екс-власника білоцерківського заводу " Росава" Жеваго

У Києві на аукціон було виставлено арештовану будівлю, яка належала АТ "Київмедпрепарат", яке пов'язане з олігархом Костянтином Жеваго.

Його стартова ціна — 400 мільйонів гривень, розташована за адресою вул. Саксаганського, 139.

Про це йдеться на сайті OpenMarket.

Вартість одного квадратного метру у цій будівлі — 39 тисяч гривень. Аукціон має відбутися 25 вересня. Для того щоб брати участь у торгах, кандидати повинні внести по 20 мільйонів гривень.

"Лот має всі шанси стати хорошою інвестицією для великого бізнесу, враховуючи площу та розташування. Ми маємо досвід, як продавати такі арештовані активи, тому очікуємо на цікаві торги. Ознайомитись з лотом можна зв’язавшись зі зберігачем. Його контактний номер телефона можна знайти за посиланням на лот", — розповів генеральний директор ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції України Олександр Мамро. 

Зазначимо, що востаннє Верховний Суд ухвалював рішення щодо цього об'єкту 19 листопада 2020 року. Там відмовилися задовольнити касаційну скаргу АТ "Київмедпрепарат" та залишили без змін рішення судів попередніх інстанцій (у справі №910/21578/16), якими задовольнили позов НБУ та в рахунок погашення боргу банку "Фінанси та кредит".

Нагадаємо, 30 березня, суд у місті Шамбері (Франція) оголосив своє рішення щодо запиту української сторони про екстрадицію українського бізнесмена Костянтина Жеваго. Суд відхилив запит української сторони.

Також Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована прокуратура повідомила підозру голові групи "Фінанси та кредит". Він звинувачується у наданні хабаря голові та суддям Верховного суду України


Нагадаємо, що Жеваго заарештували у Франції наприкінці грудня за запитом України. Його підозрюють у розтраті та відмиванні грошей, пов'язаних зі зникненням 113 млн $ із нині збанкрутілого банку «Фінанси та Кредит».

Син Костянтина Жеваго Іван є формальним власником  телеканалу "Еспресо". 

Читайте також : Вчителям підвищить зарплату : у проєкті держбюджету-2024 збільшили видатки на освіту 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе