Суд Франції випустив власника "Росави" Жеваго під заставу в 1 мільйон євро

Суд у Шамбері на сході Франції ухвалив рішення звільнити українського мільярдера Костянтина Жеваго до слухань у справі про екстрадицію в Україну.

Як повідомив Reuters, суд погодився звільнити його під заставу в 1 мільйон євро (1,05 мільйона доларів), що підтверджує звіт одного з адвокатів Жеваго Франсуа Зімере.

Згідно з рішенням суду Жеваго не може залишити територію Франції. Він має передати владі свої два паспорти, відзначатися в місцевій поліції три рази на тиждень і відповідати на судові виклики.

Нагадаємо, Жеваго заарештували у Франції наприкінці грудня за запитом України. Його підозрюють у розтраті та відмиванні грошей, пов'язаних зі зникненням 113 млн $ із нині збанкрутілого банку «Фінанси та Кредит».

Жеваго є власником заводу "Росава" у Білій Церкві.

Колись успішна компанія, у 2018 році "Росава" стала банкрутом, а в серпні 2022 року її майновий комплекс було виставлено на продаж. З "Росавою" тісно пов'язана Білоцерківська ТЕЦ. Костянтин Жеваго також втратив контроль над цією теплоелектроцентраллю.

Син Костянтина Жеваго Іван є формальним власником  телеканалу "Еспресо".

Читайте також: Українського мільярдера Жеваго затримали в Куршавелі 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе