На Білоцерківщині відкрили муніципальну мобільну телемедичну лабораторію

У селі Медвин Білоцерківського району відбулося відкриття муніципальної мобільної телемедичної служби.

 Медвинська амбулаторія загальної практики сімейної медицини відсьогодні стала учасником проєкту «Телемедична допомога». У презентації проєкту взяли участь начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Гаель Весьєр, представники французьких організацій-партнерів та місцевої влади.

«Медзаклад завдяки Уряду Франції, громадській організації «Національна федерація цивільного захисту» та компанії «Servier Ukraine» отримав два комплекти телемедичного обладнання для обслуговування пацієнтів і два легкові автомобілі з необхідним медичним оснащенням», – повідомив Руслан Кравченко.

Телемедична допомога – це новий формат надання медичних послуг у сільській місцевості. Сьогодні амбулаторія обслуговує 7 тис. пацієнтів. Медичні послуги тут надаватимуть двоє сімейних лікарів. У закладі є все необхідне обладнання й устаткування для належного обстеження та лікування як дорослих, так і дітей. Відтепер пацієнти можуть зробити низку аналізів, у тому числі біохімічних, електрокардіограму, виміряти артеріальний тиск та отримати інші послуги, які надають на первинному рівні.

Присутні змогли побачити, як працює телемедична служба, на практиці. Так, усі дані одного з пацієнтів медпрацівник оперативно внесла до телесистеми, здійснила забір крові. Результати були готові за лічені хвилини. Ще за декілька хвилин із пацієнтом звʼязався лікар однієї з районних лікарень для надання консультації з подальшого лікування.

«Якісні та оперативні медичні послуги. Це те, що мають отримувати всі мешканці Київщини незалежно від місця проживання. В умовах війни це стає ще більш актуальним. Адже людина, захворівши, не завжди може дістатися до великого районного чи обласного медичного закладу, щоб отримати консультацію лікарів, особливо вузькопрофільних. Вдячний французьким партнерам за допомогу. Спільно працюємо над зниженням рівня захворюваності та смертності серед населення», – наголосив начальник КОВА.

Читайте також : У Білій Церкві померла майбутня мама із ненародженим дитям 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе