У Білому домі відреагували на російський теракт у с. Гроза Харківської області та анонсували подальшу допомогу

У Харківській області оголосили жалобу на три дні через російський теракт у Грозі, який забрав життя 51 місцевих мешканців.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Він зазначив, що терористична атака росіян по селу Гроза стала найкривавішим злочином окупантів у Харківській області за весь час від початку повномасштабного вторгнення.

"Три дні, з 6 по 8 жовтня, в Харківській області будуть оголошені днями жалоби. Вічна пам'ять жертвам російського терору. Щирі співчуття їхнім рідним та близьким", – написав Синєгубов.

Російські окупанти обстріляли село Гроза Куп'янського району близько 13:25. Вони влучили у сільське кафе-магазин, де проходили поминки військового. 

Кількість загиблих внаслідок російського ракетного удару по селу Гроза у Харківській області зросла до 51. Одна з поранених внаслідок обстрілу Грози загинула у лікарні. Таким чином, кількість жертв внаслідок російського теракту зросла до 51, серед яких дитина.

Попередньо, росіяни могли використати для обстрілу балістичну ракету "Іскандер". При цьому удар могли навести, наразі правоохоронці перевіряють цю версію.

Голова МВС Ігор Клименко повідомив, що під час атаки у магазині були місцеві жителі мешканці. Місцеві були й у кафе, де проходили поминки за односельцем. Загалом на території перебувало близько 60 людей.

При цьому начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що у магазині-кафе на момент обстрілу не було жодного військового.

Міністр зазначив, що атака росіян була точною, адже йдеться про невелике приміщення. Тому, ймовірно, що хтось з місцевих у СБУ чи поліції навів удар. Цей варіант обов'язково перевірять.

Наразі на місці трагедії працюють поліція, рятувальники та медики. Вони розчищають завали та рятують поранених. Працівники слідчо-оперативної групи проводять огляд місця події та документують наслідки.

Очільниця Харківської ОВА Олена Шаповал у коментарі ЗМІ повідомила, що удар по Грозі став наймасовішим за кількістю загиблих у Харківській області з початку повномасштабного вторгнення росії.

У світі вже відреагували на теракт. Зокрема, речниця Білого дому Карін Жан-П'єр відреагувала на російський теракт у Грозі Харківської області та анонсувала новий пакет допомоги Україні. Про це вона оголосила на брифінгу 5 жовтня.

"Чи можете ви уявити, що ви просто йдете з дітьми до продуктової крамниці, намагаючись з'ясувати, що ви збираєтеся приготувати на вечерю, і бачите, як відбувається вибух, де всюди лежать тіла. І це жахливо...Ось що відбувається в Україні щодня. Ось чому ми робимо все, що можемо, щоб допомогти Україні, допомогти хороброму народу України боротися за свою свободу, за - боротися за свою демократію", - сказала Жан-П'єр.
Вона зазначила, що США продовжуватимуть військову допомогу Україні, як про це раніше неодноразово заявляв президент Джо Байден.
"Ми збираємося й надалі стежити за тим, щоб ми задовольняли потреби України на полі бою, використовуючи наявні органи влади, використовуючи ті ресурси, які надає Конгрес, як ми вже говорили з трибуни цього тижня", - наголосила речниця Білого дому.

Читайте також : У війні за незалежність України загинув білоцерківець Віталій Гнатюк 




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе