Працювати та отримати житло - на Білоцерківщині Благодійний фонд шукає лікаря-ВПО

"Життєлюб» шукає сімейного лікаря-ВПО. Його родина отримає житло та роботу в селі Медвин Білоцерківського району Київській області. 

Благодійний фонд «Життєлюб» запускає проєкт «Хата поруч» для допомоги внутрішнім переселенцям. Вони отримають житло, роботу та розпочнуть нове життя в громаді в Київській області. Прямо зараз фонд шукає родину, один з членів якої закриє вакансію сімейного лікаря в селі Медвин. 

У Києві зареєстровані близько 250 тисяч внутрішніх переселенців, з них понад 66 тисяч – діти, 14 тисяч – люди з інвалідністю, 64 тисячі – люди старшого віку. Здебільшого будинки цих родин зруйновані війною, тож їм немає куди повертатися. Багато переселенців приїхали в Київ з сіл, в них немає досвіду життя у великому місті. Тому вони не знають, як шукати роботу та відчувають себе безсилими. 

У новому проєкті «Хата поруч» «Життєлюб» об'єднає людей, яким потрібна допомога, та громади в Київській області, яким потрібні спеціалісти та працівники.

«Ми проаналізували громади Київщини та дізналися, що в багатьох не вистачає спеціалістів – вчителів, бухгалтерів, завгоспів, - каже засновниця фонду «Життєлюб» Тіна Ніколова (Михайловська). – Водночас вже півтора року ми працюємо з переселенцями в іншому проєкті фонду та знаємо, що з сіл на півдні та сході країни приїхали багато саме таких фахівців. Вони не можуть знайти роботу та своє місце в Києві. Тому «Хата поруч» має стати рішенням цієї проблеми, ідеальним метчем переселенців та громад, від якого виграють і перші, і другі». 

Як працюватиме проєкт «Хата поруч»

Фонд «Життєлюб» досліджуватиме потреби громад Київської області у спеціалістах різних професій та шукатиме родини переселенців, де є такі фахівці. Далі – шукатиме будинок у громаді та бізнеси й меценатів, що допоможуть його придбати. 

З кожною родиною розроблятиметься індивідуальний план інтеграції в громаду та підписуватиметься договір. 

Сім’я заселятиметься в будинок, працездатні члени родини отримають роботу, діти підуть в школу або дитячий садок. 

Вже зараз проєкт працює у тестовому режимі: родина ВПО з Лиману з трьома дітьми заселилась у перший будинок у селі Медвин та інтегрується в громаду: старші діти вже пішли до школи, їхні батьки зараз в процесі працевлаштування. За допомогу з придбанням першого будинку дякуємо Данилу Тихомирову, його Освітньому онлайн-проєкту “РЕАЛЬНІСТЬ 2.0” та Юрію К., який давно допомагає «Життєлюбу». 

Хто може взяти участь у проєкті

Подати заявку на участь можуть родини ВПО з дітьми, бабусями та дідусями або ті, де є люди з інвалідністю. Хоча б один член родини має бути працездатним, з потрібним громаді професійним фахом або можливістю перекваліфікації. Прямо зараз ми шукаємо сімейного лікаря, який житиме в селі Медвин. 

Також важливо:

– досвід ведення господарства в селі;

– намір інтегруватися в життя громади та залишитися в ній;

– наявність ресурсу для самозабезпечення (оплати комунальних послуг, купівлі продуктів та речей першої потреби);

– зобов’язання піклуватися про інших членів родини – дітей, людей старшого віку та з інвалідністю;

– готовність працювати у громаді та вести домашнє господарство;

– готовність активно долучатися до життя громади.  

Якщо ви впізнали в цьому описі свою родину, заповнюйте анкету ось тут https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScszslVDoxwkMTSxbTKXrA1BqFzDGyvLJ-DLvwRSfrUgkcuxg/viewform  та чекайте на зворотній зв’язок від фонду «Життєлюб». 

А якщо ви – представник бізнесу або меценат, що хоче допомогти з купівлею будинків для ВПО, можете зробити це тут https://superonuki.com/project/na-nove-zhyttya-dlya-rodyn-vpo-u-proyekti-hata-poruch-2/

 або написати на пошту [email protected]

Читайте також : У Білій Церкві відбувся інтерактивний вуличний івент " Стежка ментального здоров’я" 
 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе