Який стан енергосистеми України на сьогодні

Вчора, понеділок 16  жовтня, був зафіксований максимум споживання електроенергії  вдень, об 11:40. Він був на 5,4% вище, ніж у п’ятницю, 13 жовтня

Експорт здійснюється в Словаччину та Молдову, імпорт надходить з Молдови.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 450 населених пунктів, по погодним умовам частково знеструмлені 3 населені пункти.
 
Вчора, 16 жовтня, середньодобова температура була на майже на 6 °C нижче, ніж у попередній робочий день, п’ятницю, 13 жовтня (8°C проти 13,9°C). Добовий максимум 16 жовтня був зафіксований вдень, об 11:40.

 Причина – співпадіння двох факторів: відчутне похолодання протягом доби та початок робочого тижня. Показник максимуму вчора був на 5,4% вище за добовий максимум п’ятниці. 

Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів під час опалювального періоду,-запевнили енергетики. 

Сьогодні імпорт електроенергії здійснюється лише протягом однієї години ввечері з Молдови. Загальний обсяг 10 МВт·год.
Експорт здійснюється до Словаччини та Молдови в нічні та денні години (період активної роботи сонячних електростанцій) з загальним обсягом 3829 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 398 МВт. 
 
Дощ та вітер частково знеструмили 3 населені пункти в Кіровоградській області. 
Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 450 населених пунктів. В результаті обстрілів є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Херсонській, Харківській областях. В Дніпропетровській області на ранок енергоживлення споживачів відновлено.

 В інших областях аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Читайте також : Нічна атака на південь та знищені російські гелікоптери - головні новини ранку

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе