Негода в Україні: загиблі у Києві, регіони без світла та затримки поїздів

У суботу на території України вирує негода, у кількох регіонах є проблеми з електропостачанням, а у Києві внаслідок ураганного вітру загинули двоє людей.

За повідомленням українського Гідрометцентру, у столиці оголосили другий, помаранчевий рівень небезпеки з поривами вітру до 25-28 м/с. Таки ситуація зберігатиметься до кінця дня 28 жовтня, додали метеорологи.

На решті території України оголосили перший, жовтий рівень небезпеки - пориви вітру 17-22 м/с, вночі та вранці у західних областях місцями 25 м/с, в Карпатах 28-30 м/с, кажуть у Гідрометцентрі.

За повідомленням МВС України, внаслідок падіння дерев в Подільському та Шевченківському районах Києва загинуло двоє людей.

В Оболонському районі поривом вітру відірвало частину металевої конструкції зупинки громадського транспорту та травмувало жінку.

У КМДА також повідомили, що у Шевченківському районі через падіння гілок жінка отримала травму хребта, її госпіталізували.

На Берестейському проспекті столиці дерево впало на автомобіль, у якому перебувала людина. Від госпіталізації вона відмовилася.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що загиблі - двоє чоловіків віком 65 і 35 років.

Він також додав, що загалом травми й переломи отримали семеро мешканців столиці, пʼятьох із них госпіталізували.

За словами Кличка, у Києві зафіксували падіння та пошкодження понад 250 дерев.

Очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що в 12 регіонах України внаслідок негоди зафіксовані проблеми з електропостачанням, від яких постраждали 780 населених пунктів. Найбільше - на Хмельниччині, Рівненщині та Львівщині.

За його словами, рятувальники борються з наслідками негоди в усіх регіонах держави й уже прибрали близько 100 дерев.

У Київських регіональних мережах ДТЕК повідомили, що на Київщині буревій пошкодив 108 ліній електропередач та 2 774 трансформаторних підстанції, без світла залишилися понад 88 353 родини.

Найбільше постраждали Обухівський, Фастівський та Бучанський райони, додають у компанії.

У МВС також нагадали правила безпеки під час негоди:

- усі вікна будинків необхідно щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;
- на вулиці триматися якомога далі від рекламних щитів, ліній електропередач;
- у разі сильного вітру сховатися у найближчому приміщенні або природному укритті;
- уникати перебування поблизу великих дерев, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт.

В Укрзалізниці тим часом повідомили, що попри стихію у частині країни поїзди продовжують рух, однак виникла низка затримок, за якими можна слідкувати онлайн.

"Залізничники на місцях з ночі оперативно ліквідовують наслідки та уможливлюють курсування поїздів: так, у деяких регіонах вітер спричинив падіння дерев на колії, проблеми з сигнальною системою та електромережею", - йдеться у повідомленні.

У компанії також додали, що у Києві шквальний вітер пошкодив накриття приміського вокзалу, однак усі приміські поїзди та Kyiv City Express прямують за розкладом.

Читайте також : У Білій Церкві потяг збив чоловіка 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе