В Україні створять Єдиний державний реєстр домашніх тварин — рішення Уряду

Уряд ухвалив постанову про створення електронного реєстру домашніх тварин. Реєстр допоможе запустити цифрові ветеринарні паспорти, а також наблизити українське законодавство до європейського.  

Система зберігатиме інформацію про домашніх котів та собак. Наприклад, опис тварини, дані про власника, вакцинацію тощо. Далі — масштабуємо на всіх домашніх улюбленців.

Реєстр стане основою для запуску паспорта домашніх тварин у Дії. Паперові документи відійдуть у минуле, а ви завжди матимете цифровий аналог у смартфоні.

Також система допоможе українцям з пошуком тварин. Особливо актуально в умовах війни. Часто тварини можуть загубитися через вибухи та обстріли. Завдяки реєстру зможете повернути загубленого улюбленця власнику або знайти свого.

Реєстрація в системі буде добровільна та безоплатна. Внести дані до Реєстру про тварину можна в будь-якого державного або приватного ветеринара в зручний час. 

Читайте також : На Київщині енергетики ДТЕК переведені в посилений режим 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе