Сьогодні Україна приєдналася до найбільшої у світі системи надання міжнародної координованої оперативної допомоги в разі надзвичайних ситуацій

Сьогодні, 8 листопада, Україна приєдналася до найбільшої у світі системи надання міжнародної координованої оперативної допомоги в разі надзвичайних ситуацій. Верховна Рада прийняла Закон про ратифікацію Механізму цивільного захисту ЄС.

Відтепер ми будемо повноцінно використовувати передові інструменти та програми для розвитку національної системи цивільного захисту. Головне — ми зможемо оперативно залучати допомогу, що для нас надважливо в умовах повномасштабної війни й постійних ворожих атак.

Для належної комунікації в структурі ДСНС ще в червні створили Офіс з питань взаємодії з МЦЗ.

Також наші фахівці матимуть можливість навчатися, обмінюватися експертами і впроваджувати кращі європейські практики.

Для інших країн-учасників, а їх зараз 34, будуть корисними знання і навички роботи ДСНС в умовах бойових дій. Наші працівники вже набули неабиякий досвід із допомоги та евакуації населення, організації заходів цивільного захисту. Україна готова цим досвідом ділитися.

Приєднання до системи Механізму цивільного захисту — ще один крок до нашого мирного й безпечного європейського майбутнього

Читайте також : У ПФУ пояснили, чи впливає земельний пай на отримання субсидії 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе