На Київщині офіційно зареєструвалися понад 335 тисяч переселенців

У Київській ОДА провели засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб .


Про це повідомила прес-служба КОВА.


Члени Ради підбили підсумки проведеної протягом року роботи, а також представили плани на наступний рік. Посилення юридичного захисту, підтримка трудових та житлових прав вимушених переселенців були визначені пріоритетами в роботі Ради у 2024 році.


Наразі на Київщини взято на облік понад 335 тисяч внутрішньо переміщених осіб із Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської областей, а також людей, які змушені були змінити місце проживання у межах Київської області.


 Із загальної кількості ВПО: 12 тисяч – особи з інвалідністю, 63 тисячі – пенсіонери та 80 тисяч дітей. Понад 93 тисячі сімей переселенців отримують щомісячні виплати.


З початку року загальна кількість працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб із числа зареєстрованих безробітних склала понад 1,5 тис. осіб.


Майже 13 тисяч дітей із числа ВПО отримують освітні послуги в шкільних закладах Київської області в 2023/2024 навчальному році. У закладах дошкільної освіти зареєстровані 3 297 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб.


Послуги закладів охорони здоров’я області з початку активних бойових дій отримали понад 178 тисяч ВПО.


Читайте також: Наслідки нічної атаки ворожих дронів на Київщину 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе