Команда з Білої Церкви здобула призове місце у молодіжному Таборі підприємництва

Учні Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу посіли друге місце серед інших 19 молодіжних проєктів.

Протягом двох днів, 25 та 26 січня, у Києві молодь з 2 регіонів опановувала підприємницькі навички під опікою успішних бізнесменів регіону.

Учасниками навчальної події від ГО Junior Achievement Ukraine (JA Ukraine) стали 83 учня та 22 вчителя з закладів профтехосвіти Київщини (18 профтехів) та Дніпропетровщини (1 профтех).

Молодь з навчальних закладів області здобула знання з підприємництва, зрозуміла, чим відрізняється просто ідея від бізнес-ідеї, навчилася взаємодіяти у команді.

У 2023-2024 навчальному році міжнародні програми запрацювали у закладах профтехосвіти та коледжах в таких містах як Біла Церква, Богуслав, Бориспіль, Бровари, Березань, Васильків, Ірпінь, Переяслав, Ржищів, Сквира, Тараща, Тетіїв, Фастів, селищах Бородянка, Володарка, Рокитне, селах Катюжанка, Стрітівка.

Практичні заняття – це важлива складова наших навчальних програм. Під час Табору підприємництва учасники гуртуються у команди, спільно виконують поставлені завдання, вчаться взаємодіят один з одними. А бізнес-ментори спрямовують учнів, допомагають викрісталізувати їх ідеї. Фактично, за два дні інтенсиву молодь змінює уявлення про власні сили, - 
розповіла Єлизавета Міленіна, менеджерка програм Junior Achievement Ukraine.

Особливістю Табору підприємництва у Києві стала розробка промо ідей для вже зареєстрованих учнівських міні-компаній. В цьому молоді допомагали ментори з успішних компаній регіону.

 Наставницями були: Калашнікова Наталія, арткоуч, спеціалістка з нейрографіки, авторка та ведуча психологічних, трансформаційних та бізнес-ігор, тренерка з дебатного мистецтва, власниця інтернет-магазину подарунків ручної роботи «GfS», Ящинська Оксана, власниця бухгалтерської аутсорс компанії, Бойченко Олена, співвласниця в групі компаній ЛІРА, Мірзоєва Ольга, продюсерка, Насирова Світлана, бізнес-тренерка.

Після завершення навчання журі Табору підприємництва визначило його переможців та призерів.

Перше місце зайняла компанія «Animators&Speakers company» з ідеєю надання анімаційних та інших розважальних послуг: тематичні шоу, квести, квізи, вітання зі святами, заняття танцями та інше з Ірпінського фахового коледжу економіки та права.

Друге місце завоювала компанія «Свічка-медитація» з проєктом створення арома-свічки, на яку нанесено посилання на аудіо-медитацію КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж».

Почесне третє місце здобула компанія «p.s. emotions» з ідеєю виготовлення постерів, шокобоксів, брендованого шоколаду та іншої друкованої продукції Ржищівського фахового коледжу будівництва та економіки.

Всі інші учасники отримали дипломи про проходження навчального курсу «Табір підприємництва» від JA Ukraine, а переможці і призери - цінні нагороди.

Нагадаємо, у 2023-2024 навчальному році міжнародні програми Junior Achievement запровадили 33 заклади професійно-технічної освіти та коледжів області.

Проєкт фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і підтримується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Організатор:
Junior Achievement Ukraine – це неприбуткова громадська організація, провайдер навчальних програм з підприємництва та фінансової грамотності для молоді. Організація є частиною всесвітньої мережі Junior Achievement, що веде свою діяльність з 1919 року у понад 100 країнах світу. Її місія – підготовка молоді до ринку праці, кар’єрного і особистого розвитку.

Громадську організацію Junior Achievement Ukraine створено у жовтні 2021 року. Першими учасниками її навчальних програм та тренінгів стали студенти і педагоги закладів Запорізької та Донецької областей. Після повномасштабного вторгнення, з вересня 2022 року програма стартувала у Львівській і Чернівецькій областях.

З вересня 2023 року відбулось розширення ще на 8 нових регіонів – Вінницька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Київська, Полтавська, Тернопільська, Хмельницька області та місто Київ – та відновлення діяльності у Запорізькій і Донецькій областях.

Читайте також : Скільки перевірок запланувала податкова на 2024 рік -хто в списку 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе