«Об’єднані втратою загиблих Героїв» - у Білій Церкві створили ГО «Небесні янголи»



«Пам’ять про Героїв жива» - днями білоцерківська ГО «Небесні янголи» підбила підсумки 2023 року.

ГО «Небесні янголи» це обʼєднання родин заради спільної мети - памʼять про загиблих Героїв, щоб кожна родина, яка втратила близьку людину та не була наодинці зі своїм горем.

Журналісти ТРК Крокус поспілкувалися з замісником керівника організації Тетяною Смогоржевською та дізналися, як все починалося.

Більшість з членів сімей загиблих військовослкжбовців спершу зустрілися на Алеї Слави і там почали спілкутися, створили групу у  вайбер. Вже через деякий час виникла думка провести захід, який би вшанував пам`ять полеглих Героїв.

23 травня 2023 року біля храму Петра Калнишевського відбувся перший захід в честь Дня Героїв. Спочатку родини поклали квіти біля портретів Героїв Небесної сотні і направилися до стендів з фото полеглих військових. Священники Білої Церкви провели поминальну літургію.


Після цього заходу ми зрозуміли, що маємо підтримувати один одного, нести пам ять про наших близьких як в нашому місті так і  поза його межами,-  згадує Тетяна Смогоржевська. 

Вже 1 червня діти полеглих військових були запрошені на перегляд мультфільму «Мавка» в кінотеатрі Довженка та мали змогу відвідати безкоштовно атракціони в парку ім. Шевченка.

23 червня  родини загиблих військовослужбовців відвідали безкоштовно екскурсію в парку «Софіївка»  місті Умань. Такі заходи почали зближувати сім ї, адже кожному з них потрібна підтримка, спілкування та позитивні емоції.

29 червня діток загиблих захисників було запрошено на майстер клас по виготовленні піци в клуб Фенікс, після майстер класу дітки насолодилися піцою та отримали смаколики.

15 липня за рахунок міського бюджету діти з наших сімей відправилися на відпочинок в один із лагерів на Західній Україні.

12 серпня  для матерів та дружин полеглих захисників розпочався курс «Бізнес з нуля. Управління фінансами» організований Агенцією Стратегічного розвитку за підтримки міської влади. На цьому курсі учасники мали змогу зрозуміти основні напрямки бізнесу, ведення ФОП, як управляти фінансами, заощадженнями та куди краще вкладати кошти. 


23 серпня в Білій Церкві в День Державного прапору України відбулася акція « Прапорець за Героя», які родини змогли розмістити біля мерії поряд з головний прапором міста.


29 серпня, в День пам`яті загиблих Захисників та Захисниць родини полеглих захисників зібралися біля Преображенського собору для того, щоб відкрити для містян виставку «Краплини пам`яті». Дана виставка існує і розвивається. Зараз її відвідують школярі, друзі, близькі та громадяни міста.


1 жовтня  на День Захисників та Захисниць відбулося відкриття оновленої Алеї Слави біля храму Петра Калнишевського. Сюди додали більше ніж 100 світлин полеглих Героїв з початку повномасштабної війни. Також на цьому заході відбулося вручення Почесного Громадянина міста. Того дня було вручено 101 відзнаку. Цього року продовжать вручення відзнак родинам.


15 жовтня в парку Олександрія відбувся забіг, який організовують щорічно у більшості міст України «Шаную воїнів, біжу за Героїв» в якому прийняли участь більш ніж 500 осіб. Батьки, брати, сестри, друзі та просто небайдужі громадяни змогли пройти або пробігти дистанцію у футболках з номером Героя!

6 грудня в День Збройних Сил України родини полеглих Героїв привітали наших захисників та захисниць бордами та відеобордами, на яких розмістили світлину діток Героїв, на ній дітки зображені з малюнками, які намалювали власноруч.


Також родини полеглих захисників відправили на передову позицію «Скриньки добра». Ці ящички наповнили першими необхідними речами, ліками та солодощами і звичайно малюнками.

На День св. Миколая дітки «Небесних янголів» відвідали казку в театрі Саксаганського. Після цього патрульна поліція Білої Церкви також долучилася до привітань, провели бесіду наскільки важливо дотримуватися правил дорожнього руху, подарували солодці подарунки, сертифікати та світловідбивачі. А потім діток очікував св. Миколай, який подарував чудовий настрій, та влаштував діткам розваги разом з аніматорами.


В кінці року стартувала акція «Подаруй тепло Захисникам». Родини полеглих Захисників відправили на фронт теплі речі, грілки, смаколики та ліки.

Також в грудні за ініціативи ГО «Небесні Янголи» в парку Шевченка було встановлено та прикрашено ялинку в честь Героїв Білоцерківщини.

Загалом за 7 місяців як об`єдналися родини полеглих захисників , діти, мами та дружини відвідали більше десятка майстер класів, концертів, свят та різних заходів. Це і майстер клас по новорічному декупажу, відвідування цирку, військового фільму «Шлях поколінь», новорічної виставки в місті Київ «Різдвяне сяйво» та багато іншого. Також діти з супроводжуючими особами мали можливість за рахунок місцевого бюджету відпочити в одному із санаторіїв України.  

Загалом об`єднавшись ми зрозуміли свої можливості і вже влітку задумали про створення громадської організації. Тепер ми «Небесні Янголи» і кожна сім'я для нас - це наша краплинка,- згадує Тетяна.

Тому головною метою створення організації було бажання саме нести памʼять про полеглих Героїв Білоцерківської громади .Підтримка діток полеглих Героїв ( психологічна допомога, відпочинок, розваги, спорт і тд) адже ми вважаємо, що діти мають зростати в позитивному середовищі задля свого майбутнього.

Найголовнішою ціллю на 2024 рік для  ГО "Небесні янголи" - є відкриття меморіальної виставки в  новому приміщення в районі Вокзальної.

Там ми зможемо добавити ще більше краплин пам`яті та розширюватися. Нажаль, але кожного дня ГЕРОЇВ,які віддали за нас життя стає більше і про кожного з них ми не маємо права забути. Герої не вмирають поки ми про них пам`ятаємо та робимо все щоб з небес вони нами гордилися. Гордилися наскільки ми сильні, завзяті та цілеспрямовані наскільки це можливо, бачили щасливими своїх дітей та раділи за них з небес -, зауважила замісник керівника ГО «Небесні янголи» Тетяна Смогоржевська.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе