3 березня — Всесвітній день письменника

3 березня у всьому світі вшановують тих, хто роками захоплюють людей магією слова, закохують у книжки та світ навколо.

 Саме в цей день відмічають Всесвітній день письменника, або, якщо бути точніше, Всесвітній день миру для письменника, саме такою є повна назва цього свята. Кожна країна, кожне місто мають літературних діячів, чиї таланти та ідеї надихають читачів у різних куточках планети. Біла Церква — не виняток. На честь сьогоднішнього свята ми хочемо звернути вашу увагу на наших письменників-краян.
Віктор Міняйло — письменник, чиї твори видавались у десятках країн, а загальний тираж тридцяти видань сягає понад мільйон. Здобувши національну визнаність, він отримав низку престижних літературних премій, включаючи Національну премію України ім. Тараса Шевченка у 1996 році за роман "Вічний Іван", що став втіленням його філософії про вічність народу та непостійність історичних обставин.  У своїх творах він майстерно розкриває життя українського села під час радянської влади, демонструючи глибинний психологізм, мовну щедрість, розкутість та розвиваючи традиції так званої української «химерної прози».
 Творчість Віктора Міняйла — це глибоке поринання у суть української душі та історії, яке принесло йому популярність та повагу як серед колег, так і серед читачів.

Галина Невінчана виділяється непересічним підходом до письменницької справи.  За мотивами власного життя та життя своїх рідних та знайомих, вона створила цілу низку романів та оповідань, які вразили своєю відвертістю та глибиною. Творчість Г. Невінчаної дуже різнопланова. Якщо в романі «Півень у фристайлі» описано життя білоцерківської молоді часів розвинутого соціалізму з забороненими принадами у вигляді вживання легких наркотиків, випивкою і сексуальним досвідом, то в романі «Зерна і жорна» показано страхіття сталінських таборів і беззахисність людей перед репресивною системою.
Віктор Євтушенко — поет-гуморист, прозаїк, твори якого ви неодноразово могли чути на радіо- та телепередачах. Єдиний учень відомого нам всім поета Павла Глазового, заслужений артист естрадного своїм талантом подарувала тисячі усмішок, завдяки чудовому гумору та сатирі.

Олександр Виговський — видатна постать, яка здобула визнання як митець, письменник та журналіст. Він став відомим своїми реалістичними творами, що вражають своєю прямістю та відвертістю. Паралельно з творчістю, Олександр активно брав участь у громадських рухах,  він – активний учасник Майдану, все пережите відтворює в своїх скульптурах та віршах.

Як же ж багато талантів розкрило та продовжує розкривати наше місто. Також автори-мешканці Білої Церкви, з творчістю яких ми рекомендуємо ознайомитись є Володимир Дідківський, Володимир Іванців, Андрій Гудима, Галина та Анатолій Гай та інші. 

  Щиро вітаємо всіх письменників зі святом, вони відкривають нам нові горизонти, змушують задуматися і переосмислити світ навколо нас.

Читайте також: На Київщині створили 7 нових об'єктів природно - заповідного фонду 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе