Ветеран війни з Білої Церкви взяв участь у напівмарафоні Roma-Ostia в Італії

Roma-Ostia – це щорічний напівмарафон, який проходить на початку березня в Римі (Італія). В ньому цьогоріч взяв участь ветеран з Білої Церкви Олександр Прокопенко.

 Цього року у 49-у напівмарафоні було 10 000 учасників.

Дистанцію 21,1 км долали і 5 українських ветеранів та військовослужбовців, серед яких учасник бойових дій, координатор Активних парків Білоцерківської громади Олександр  Прокопенко.

Олександр – уродженець Фастівки Білоцеківського району, ветеран війни, учасник бойових дій. Наразі чоловік є координатором "Активних парків" на локації в Білій Церкві.
Щодо бойового досвіду, то в березні 2014-го  був призваний на збори, після яких добровільно лишився боронити територіальну цілісність України на Донеччині та Луганщині. У серпні того ж року під час виходу з оточення отримав важке поранення.  По 2019 проходив лікування у шпиталях України та Німеччини.

Демонструючи волю до життя, у 2018 році пройшов навчання у «Школі лідерства учасників бойових дій». У тому ж році став лауреатом премії «Молода людина року» у номінації «Гордість Білоцерківщини».

 Нагороджений відзнакою президента України «За участь в антитерористичній операції», відзнакою Православної Церкви України «За жертовність і любов до України», відзнакою МО України «За поранення (важке)», відзнакою районної військової адміністрації «За відданість та патріотизм».

Відзначимо і спортивний досвід Прокопенка – чоловік активний учасник аматорських велозмагань в Україні та поза її межами. А також брав участь у чотирьох відбіркових змагань до збірної України для участі в "Іграх Нескорених".

Читайте також: Білоцерківський спортсмен здобув бронзу на чемпіонаті України з гірськолижного та парагірськолижного спорту 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе