У Києві розпочалося будівництво центру протезування

Віталій Кличко зустрівся з делегацією з Німеччини – директором організації Life Bridge Ukraine GmbH Жапіном фон Вольферсдорффом і протезистами з військового шпиталю Берліна. Говорили про створення у Києві сучасного муніципального Центру протезування для військових.

«Так, в Україні є кілька протезних майстерень, але вони невеликі, а потреба в протезуванні значна. Тому в столиці має бути сучасний і потужний центр протезування», – наголосив Віталій Кличко.

І ця новина радісна ще й тому, що жителям білоцерківської громади до столиці рукою подати, а значить, наші військові, які потребують протезування, зможуть звертатися до столичного Центру. До речі, спільно з німецькими фахівцями його вже почали створювати на базі Київської міської клінічної лікарні №12.

Він буде розміщений у підвальних приміщеннях, де зроблять ремонт. І поки план робіт перебуває на етапі погодження німецька сторона вже замовила обладнання для Центру. Частина його вже розташована у Києві, решту доставлять у квітні цього року.

Крім того, делегація німецьких фахівців відбере для протезування 60 поранених бійців, яким до червня встановлять протези у військовому шпиталі Берліна. Там же цій справі навчатимуться 5 наших медиків, які після повернення до Києва працюватимуть у новому Центрі протезування.

А ми нагадаємо, що не так давно з Норвегії після реабілітації та лікування в одному з найкращих норвезьких медичних центрів Unicare Landaasen до України повернулася вже п’ята група українських військовослужбовців. Таку можливість вони отримали завдяки реалізації програми, яку спільно з командуванням медичних сил ЗСУ започаткував лідер «Української команди» Київщини Микола Бабенко.

Читайте також: "Українська Команда" доставила батальйону "Свобода" дрони 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе