У Білій Церкві відкрилась фотовиставка стародавніх українських хрестів

В краєзнавчому музеї відкрили фотовиставку «Повернути історичну пам’ять».

 Тут представлені фотографії стародавніх українських цвинтарів та хрестів, як символ самобутності, історії та безцінного культурного надбання України.

На виставці представлені результати багаторічного дослідницького краєзнавчого проєкту «Стародавні цвинтарі України», який діє з 2009 року. Його метою є моніторинг, облік, порятунок та популяризація культурної спадщини України, а в майбутньому - створення краєзнавчого порталу України.

 В експозиції можна побачити фотографії цвинтарів та хрестів з різних регіонів України, описами до них, візуальні матеріали фотометричної зйомки та лазерного сканування об’єктів.

Виставка триватиме до 31 травня.

Організатори: ГО «Україна Інкогніта» та Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара». Ініціатором фотовиставки є Роман Маленков – український географ, мандрівник, краєзнавець, журналіст, член Українського географічного товариства, головний редактор і співзасновник краєзнавчого вебпорталу «Україна Інкогніта» і однойменної громадської організації.

Читайте також: На території Білоцерківського дитячого будинку -інтернату зведуть нове укриття 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе