На Київщині відкрито реєстрацію на щорічний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Вчора, 03 липня, відкрито реєстрацію на забіг в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Про це під час брифінгу повідомив перший заступник голови Київської ОДА Микола Бойко.

Патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» присвячений до Дня пам’яті Захисників України, який відзначається 29 серпня, та проводиться щорічно, починаючи з 2018 року.

 Цей забіг започаткував батько загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка — Олег Дурмасенко спільно із Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком.

«У 2022 році захід набув широкої міжнародної підтримки — в пам’ять про наших Захисників і Захисниць бігли в різних куточках світу. Забіги були проведені у США, Нідерландах, Грузії та багатьох інших країнах. Загалом долучилось понад 7 тисяч осіб. Захід набув статусу міжнародного», — розповів Микола Бойко.

Забіг є одним з форматів вшанування подвигу тих, хто захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, віддав найцінніше — життя. Взявши участь у такому забігу, українці можуть вкотре висловити подяку рідним полеглих Героїв.

Минулого року під час проведення забігу в Київській області було зареєстровано рекордну кількість охочих вшанувати пам’ять наших Захисників і Захисниць.

 Цього року проведення патріотичного забігу заплановане на суботу 31 серпня.

 Кожен охочий може зареєструватися та долучитися до патріотичного забігу за посиланням https://timer.newrun.com.ua/event/121    

«На Київщині патріотичний забіг буде відбуватися в кожній територіальній громаді. Його будуть проводити всі сільські, селищні та міські ради. В одній з громад також пройде обласний забіг. Точну адресу повідомимо трохи згодом», — додав перший заступник голови КОДА.

Реєстрація триватиме з 3 липня до 13 серпня 2024 року. Кожен учасник має пробігти обрану ним дистанцію (2 км, 5 км або 10 км) із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України у період з 2014 по 2024 роки та поділитися життєписом Героя з тегами #БіжуЗаГероя2024 та #забіг2024 у соціальних мережах.

Також ім’я загиблого Захисника чи Захисниці можна обрати на
тематичних сторінках пам’яті:

https://memorybook.org.ua/
https://ukraine-memorial.org/
https://www.victims.memorial/
https://maidanmuseum.org/uk/storinka/nebesna-sotnya-0

​Читайте також : Біла Церква попрощається з своїм Героєм Віталієм Михальським 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві внаслідок пожежі загинув чоловік, жінку госпіталізовано
    Детальніше...
  • У Білій Церкві неадекват сокирою вдарив по голові жінку
    Детальніше...
  • У Шкарівці рятувальники дістали з водойми тіло чоловіка
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе