Як розпізнати "токсичних" людей - поради психолога

Часто у своєму житті ми зустрічаємо людей, спілкування з якими надовго псує настрій. Як дізнатися, що ви зустрілись із «токсичною» людиною?

Усе дуже просто. Після спілкування з нею у вас з’являться втома, відчуття провини, можливо, роздратування. І якщо такий пригнічений емоційний стан – це постійний наслідок спілкування та взаємодії, то ви маєте усвідомити, що маєте справу із «токсичною» людиною.

Кожен може по-різному визначати для себе, у чому саме «токсичність» іншого. Це може виявлятися в ігноруванні особистих кордонів, надмірній критиці, непроханих порадах. У тому, що хтось постійно вимагає допомоги та завжди займає таку позицію, ніби навколишні щось йому винні. Це оточення, яке знецінює ваші досягнення, небажана конкуренція, нескінченні маніпуляції та закулісні інтриги. Люди, спілкування з якими замість натхнення приносить втому та виснаження.

Усі ми час від часу потрапляємо у коло спілкування «токсичних» людей. Це нормальне явище. І потрібно вміти реагувати відповідно.

Перше необхідне вміння – це здатність помічати «токсичних» людей у своєму оточенні та за можливості мінімізувати спілкування з ними.

А, по-друге, у взаємодії з «токсичними» людьми варто пам’ятати, що негативні емоції та розпач у відповідь на критику приносять задоволення співрозмовнику.

За необхідності ви можете звернутись до професійного психолога, який надасть необхідну онлайн-допомогу шляхом анонімного (за бажанням) спілкування у Telegram.

Посилання: https://t.me/p_dopomoga

Матеріал підготовлений за підтримки психологів ВШ «Українська команда» у рамках проєкту безкоштовної психологічної допомоги «ТІЛЬКИ МІЖ НАМИ».

Читайте також: Як правильно говорити з військовими - поради психолога 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві внаслідок пожежі загинув чоловік, жінку госпіталізовано
    Детальніше...
  • У Білій Церкві неадекват сокирою вдарив по голові жінку
    Детальніше...
  • У Шкарівці рятувальники дістали з водойми тіло чоловіка
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе