Фальшиві посвідчення водія: загрози та наслідки - колонка юриста

Юристи «Української команди» Київщини нагадують громадянам про відповідальність за використання підроблених документів, зокрема посвідчення водія.

Юристи наголосили, що єдиний законний спосіб отримати чинне посвідчення – самостійно пройти процедуру отримання послуги в сервісному центрі МВС.

Як виглядають підробки?
Підроблені посвідчення водія зовні схожі на оригінали, але їх немає у державних реєстрах і вони не відображаються у застосунку «Дія» чи в «Кабінеті водія».

У чому ризики?
Зловмисники створюють сайти, де пропонують свої послуги з продажу фальшивих посвідчень водія. Або ж фішингові ресурси. У такий спосіб вони отримують доступ до електронних гаманців громадян і надалі привласнюють їхні гроші.

«Зверніть увагу, державний сервіс завжди має домен «gov.ua». А перевірити свій документ можна на сайті Головного Сервісного центру МВС», – наголосили юристи.

Яка відповідальність за підробку водійських прав і користування ними?
Це визначає санкція ст. 358 Кримінального кодексу України. За підробку документів передбачені штрафи або ж пробаційний нагляд, обмеження чи навіть позбавлення волі.

За використання завідомо підробних документів – штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів або пробаційний нагляд на строк до 2 років, або обмеження волі на той самий строк.

Читайте також: Як зареєструвати ТОВ онлайн - колонка юриста 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві внаслідок пожежі загинув чоловік, жінку госпіталізовано
    Детальніше...
  • У Білій Церкві неадекват сокирою вдарив по голові жінку
    Детальніше...
  • У Шкарівці рятувальники дістали з водойми тіло чоловіка
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе