У Вінницькій області депутати не дали закрити спецмедзаклади

Депутати Вінницької облради не проголосували за реорганізацію шести санаторіїв, які спеціалізуються на відновленні здоров‘я хворих на туберкульоз і психоневрологічні розлади. Тож з 1 квітня ці заклади мають фінансуватися коштом обласного бюджету, і депутатам доведеться «відшукати» 40 мільйонів гривень, повідомляє Na Парижі.
На позачергову сесію Вінницької облради було винесено питання про реорганізацію таких комунальних закладів, як дитячий психоневрологічний санаторій ім. ак. Д.К.Заболотного, Могилів-Подільський дитячий легеневий тубсанаторій, Могилів-Подільський обласний протитуберкульозний санаторій для дорослих, Козятинська обласна туберкульозна лікарня, Кашперівський дитячий туберкульозний санаторій «Лісова пісня» і Маньковецький обласний дитячий туберкульозний санаторій «Зелений гай».
На сесію прийшли громадські активісти з плакатами про збереження санаторію у Заболотному.
Люди наголосили, у Крижопільському районі вкрай обмежена кількість робочих місць, тож збереження санаторію має велике соціальне значення з точки зору зайнятості населення.
Коментуючи журналістам голосування, директорка департаменту охорони здоров'я Вінницької ОДА Людмила Грабович зазначила:
«Обласна рада повинна взяти на своє повне фінансування заклади, проєкти по яким не пройшли і рішення не булі прийняті. Цифри я називала, це річні цифри (в середньому сума коливається в межах 6 мільйонів). Обласна рада тепер має шукати ці кошти. НСЗУ більше не дасть на них ні копійки, немає таких пакетів на санаторії, субвенція, яка нам дана, вона закінчується і це все».
Відтак депутатам доведеться відшукати в обласній «казні» 40 додаткових мільйонів, інакше платити заробітну платню персоналу санаторіїв буде просто нічим.


Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube! 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника ,який зник напередодні
    Детальніше...
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
  • Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди у Білій Церкві
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе