Дистанційне навчання, розваги просто неба і звичні посиденьки в кафе: Як білоцерківці житимуть під час "коронавірусного карантину"

Телеканал Крокус зібрав усю наявну інформацію щодо обмежень роботи різноманітних закладів у Білій Церкві через профілактику коронавірусу.

Які заклади будуть недоступні для білоцерківців


По-перше, призупиняється освітній процес в усіх навчальних закладах Білої Церкви. Це стосується дитячих садків, шкіл та вишів усіх форм власності. 

По-друге, обмежується проведення спортивних заходів, а також призупиняється робота театрів, музеїв і кінотеатру. Призупиняється робота розважальних центрів. Забороняються масові заходи у приміщеннях, а от на відкритому повітрі – поки можна, тому що коронавірус не "живе" довго на відкритому повітрі, а лише у закритих приміщеннях. Також будуть дозволятися заходи, в яких беруть участь до 60 осіб. В таких приміщеннях, де буде до 60 осіб, мають посилити дезінфекційні заходи і проводити наскрізне провітрювання.

Що буде з навчальним процесом у Білій Церкві 


Загалом навчальний процес буде проводитися дистанційно з використанням інтернет-ресурсів. А от пробні тести ЗНО, які мали відбутися наприкінці березня, скоріш за все проведуть у квітні, коли ситуація нормалізується.

Що робити працюючим батькам 


У мерії сподіваються, що роботодавці увійдуть в ситуацію, коли батькам-працівникам немає на кого залишити своїх дітей і запровадять гнучкий графік для своїх працівників, в яких є маленькі діти. Проте усе закінчується лише цими проханнями, адже роботодавця ніхто не може змусити відпускати своїх працівників раніше з роботи чи взагалі дозволити їм працювати вдома, якщо це взагалі можливо. Тому тут батьки, яких роботодавець не відпускає працювати вдома, стають заручниками ситуації.

Що буде з громадським транспортом


Автобуси та тролейбуси працюватимуть у звичному режимі. Громадський транспорт оброблятимуть дезінфікуючими засобами.

Хто буде слідкувати за тим, щоб розважальні заклади не працювали


Чиновники стверджують, що рішення про закриття кінотеатру, театру та музеїв мають виконувати усі, навіть приватні структури. Слідкувати за тим, чи буде виконуватись це рішення, мають поліцейські. Проте у мерії все ж визнають, що проведення тих чи інших заходів у період заборони, залишиться на совісті самих організаторів та відвідувачів.

Чи будуть працювати заклади громадського харчування


Так, заборона роботи не розповсюджується на такі заклади. Але їхні керівники мають слідкувати, щоб на роботу не заступали хворі працівники. Також має регулярно проводитись обробка закладів антисептичними засобами і вологе прибирання приміщень з дезінфікуючими засобами.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   





Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе