Металурги та ювеліри доби динозаврів


У червні 1934 року в скелях неподалік від техаського містечка Лондон археологи знайшли звичайний на вигляд молоток - 15 сантиметрів в довжину, три в діаметрі. Здавалося б, що тут такого? Та тільки-но знахідка ця буквально вросла в вапняк. Дерев'яна рукоятка молотка зовні скам'яніла, а всередині і зовсім перетворилася в вугілля.

Виходить, цей предмет старший, ніж гірська порода, що утворилася навколо нього. А це означає, що вік його - близько 140 мільйонів років!

При більш ретельному дослідженні з'ясувалося, що сам молоток зроблений з високоякісного металу, якого не вдавалося отримати навіть сучасним металургам. Виявляється, подібні артефакти зі стажем в сотні мільйонів років - далеко не рідкість. Шахтарі часто знаходять в гірських породах цвяхи, болти, ланцюги та інші предмети. Так що ж це: продукти древньої розвинутої цивілізації або предмети з майбутнього?

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе