Віктор Ляшко розповів, за яких умов 24 квітня Україна почне виходити з карантину

14-17 квітня в Україні очікують на пік захворювання на коронавірусну хворобу.

Про це "Українській правді" повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Ми робимо все можливе для того, щоб на 14-17 квітня, плюс-мінус три дні, ми зайшли з якомога меншою кількістю інфікованого населення. У нас релігійні свята тривають 2 тижні. Якщо не будемо дотримуватися карантинних заходів, то зараз ще інфікуються".

За словами Ляшка, у випадку зниження зростання кількості хворих можна буде говорити про завершення карантину, інакше "замість того, щоб 24 квітня виходити з карантину вже поетапно, ми будемо дивитися на динаміку і скаржитися на уряд, який нас неправильно загнав в карантин".

Він також додав, що багато карантинних обмежень мають психологічний характер.  

"Питання епідеміологічного сенсу знає 10% населення, всі інші будуть реагувати на певні психологічні речі. Коли людей будуть зупиняти, перепровіряти документи, обробляти колеса, обробляти парки, водою поливати доріжки, якщо там ще буде трошки хлору – це все призводить до розуміння серйозності проблеми", – пояснив Ляшко. 

Раніше повідомлялося, що кількість хворих коронавірусом на Білоцерківщині зросла до 10.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube  
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе