Рівень забруднення повітря в Білій Церкві не перевищує норми

Рівень забруднення повітря в Білій Церкві не перевищує норми. Про це редакції телеканалу Крокус повідомила завідувач відділення санітарно-гігієнічних досліджень Білоцерківського міського відділу лабораторних досліджень Людмила Гошуренко. 

За її словами, перевищення концентрації забруднюючих речовин у повітрі немає. Всі показники в межах норми. Радіаційний фон в місті також в межах норми і становить 0,14-0,16 мікрозівертів (0,30 – норма).  

Нагадаємо, що вчора, 16 квітня в межах Київської області спостерігалась пилова буря, що була викликана посиленням швидкості вітру до 20-25 м/с, який дув у західному напрямку. Цим вітром піднімалися поверхневі шари грунту і переміщалися в атмосферному повітрі.

Експерти пояснюють погодне явище змінами клімату: безсніжна зима, відсутність звичної норми опадів. Як наслідок – повітряна ерозія ґрунтів, зниження рівня ґрунтових вод, які і є причинами утворення пилу, який приніс північно-західний вітер.  

У відділі лаборатоних досліжень закликали білоцерківців не панікувати, адже рівень забруднення повітря в Білій Церкві наразі не перевищує норми. 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 





Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе