Уряд продовжив карантин до 11 травня

Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 11 травня.

Таке рішення ухвалили на засіданні сьогодні, 22 квітня.

«Під час ухвалення рішення ми спиралися на моделювання аналітиків Національної академії наук України та дані Міністерства охорони здоров'я, які свідчать, що пік захворюваності може настати на початку травня», — заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Шмигаль додав, що Кабінет міністрів України може пом'якшити низку обмежувальних заходів з 11 травня. 

"Для початку виходу країни з карантину є дві умови: перша - протягом 10 днів приріст нових хворих не має змінюватись і має коливатися в районі 5%, друга - лікарні для Covid-19 мають бути заповнені пацієнтами менш як на 50%. В разі, якщо ці умови будуть виконані до 11 травня, то з цього моменту можна буде говорити про відкриття парків та скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами і частини об'єктів побутових послуг", - додав пан Шмигаль.

Очільник уряду зазначив, що під час ухвалення рішення про продовження карантину Кабмін спирався на моделювання аналітиків НАН України та дані МОЗ. Згідно з ними, пік захворюваності може настати на початку травня.

"Водночас у нас є чіткий план виходу з карантину. Він складається з 5 етапів. Стартову точку цього плану ми називаємо "День К". За нашими розрахунками, "День К" має настати 12 травня,"– заявив Шмигаль. 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе