Прокуратура відкрила кримінальне провадження проти Геннадія Дикого

Білоцерківська місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем міським головою Геннадієм Диким.

Про це під час 96-ї сесії Бліоцерківської міської ради повідомив депутат Володимир Бабенко. 

Депутати в черговий раз звернутися до правоохоронців з приводу розкрадання коштів, які виділялися міському парку ім. Тараса Шевченка. Зокрема, мова йде про можливе нецільове та неефективне використання коштів із бюджету міста управлінням соцзахисту населення та КП БМР «Білоцерківський міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка» упродовж 2016 року.

Як повідомляють журналісти газети "Тиждень", у 2016 році між парком та управлінням відбулося підписання кількох договорів. Так, 15 грудня 2016 року управління соцзахисту оплатило парку дизайнерські послуги на суму 145 600 грн, у той же день парк надав управлінню акт виконаних робіт. У зверненні питається: які ж послуги за кілька годин міг надати парк, якщо у його штаті не було дизайнера? При цьому відсутнє технічне завдання та калькуляція. Тобто виникає підозра у фіктивності наданих послуг.

Також цього ж дня між управлінням соцзахисту населення БМР та парком ім. Т.Г. Шевченка був укладений ще один договір, вже на суму 44 400 грн із частування учасників новорічних і різдвяних святкувань, послуги ресторанів та пунктів швидкого харчування. У той же день сторони засвідчили виконання послуг шляхом акту прийому-передачі. При цьому святкування у 2016 році у парку розпочалися 19 грудня, отже 15 грудня частувати було просто нікого. До того ж парк немає ані обладнання, ані приміщення, ані працівників для надання таких послуг.

У цей же день був укладений ще один договір і підписаний акт виконаних робіт на суму 115 тис. грн на проведення видовищно-розважальних заходів, хоча знову ж таки святкування почалися 19 грудня.

Після таких договорів парк уже 21 грудня 2016 року замовляє дизайнерські послуги у ФОП Постоюк О. С. на суму 45 тис., тобто на 100 600 грн менше, ніж за це заплатило парку управління соцзахисту. Також парк замовляє проведення новорічних заходів у ФОП Борзаковської А.А. на суму 30 тис. грн, що на 65 тис. грн менше, ніж за цю ж послугу парку заплатило управління соцзахисту. Послуги замовляються після того, як уже підписаний акт виконання робіт, що тільки-но замовляються.

Це при тому, що програма «Турбота» націлена у першу чергу на надання грошової допомоги жителям міста Біла Церква, які перебувають у скрутному становищі.

У 2017 році депутати зверталися до прокуратури перевірити такі дії чиновників і керівництва парку. Але мер наклав вето на їх рішення. За словами Володимира Бабенка, "він не мав права накладати на такі рішення вето".

"Мені вдалося донести позицію до Білоцерківської місцевої прокуратури і прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження за фактами зловживання службовим становищем передбаченої ч. 2 ст. 191 Кримінального Кодексу України проти Геннадія Дикого" - заявив Володимир Бабенко. 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе