Як білоцерківцям отримати допомогу по безробіттю під час карантину

Багато білоцерківців залишились без роботи під час пандемії. Однак в державі пообіцяли спеціальні виплати. Так, з 29 травня, набули чинності зміни в законодавстві, які спрямовані на підтримку бізнесу в період карантину. В Білоцерківському центрі зайнятості нагадують, що для цього потрібно зробити. 

Хто може отримати допомогу

Представники малого й середнього бізнесу, які зупинили чи скоротили свою діяльність під час карантину, можуть отримати допомогу по частковому безробіттю. Ці коши видаватимуть на оплату праці робітникам, яким скоротили робочий час. Якщо ви звільнилися з попереднього місця роботи за власним бажанням саме в період карантину і вже зареєструвалися в службі зайнятості, то допомога вам нараховуватиметься автоматично, без необхідності подавати жодні додаткові документи.

Як зазначають в Білоцерківському центрі зайнятості, законодавство не встановлює межових термінів реєстрації в службі зайнятості. Але для нарахування допомоги з урахуванням розміру останньої зарплати, слід це зробити не пізніше 6 місяців після звільнення.

Для того, щоб вас оформили у центрі зайнятості й почали нараховувати допомогу, слід написати заяву на отримання допомоги у довільній формі.

Також необхідно подати наступні документи:

  •  копію наказу із зазначенням дати початку зупинення/скорочення діяльності;
  •  відомості про працівників (якщо такі є в штаті), у яких виникло право на допомогу по частковому безробіттю;
  • довідку про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за останні 6 місяців, що передують даті зупинення/скорочення діяльності, виданою ДПС.

Допомога встановлюється за кожну годину втраченого робочого часу із розрахунку 2/3 тарифної ставки окладу та не може перевищувати мінімальну заробітну плату, встановлену Законом на 2020 рік (4 723 грн). Сума допомоги по частковому безробіттю не оподатковується.

Крім того, мінімальну грошову допомогу може отримати молода людина, яка щойно закінчила або припинила навчання у закладі освіти або звільнилася зі строкової служби. Видають кошти молоді, яка потребує працевлаштування на перше робоче місце. Упродовж карантину і через місця після його завершення сума допомоги становитиме 1000 гривень, далі виплачуватимуть по 650 гривень упродовж наступних шести місяців.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   

 

 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе