Прокуратура вимагає повернути державі пам’ятку архітектури "Торгові ряди" у Білій Церкві

У Білій Церкві орендар пам’ятки архітектури національного значення «Торгові ряди» використовував комплекс торгових рядів, не сплачуючи орендну плату.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київщини.

"У квітні 2003 року між міською радою та товариством було укладено договір про надання в оренду вказаної пам’ятки архітектури. Однак, орендар не дотримався взятих на себе зобов’язань та використовував комплекс торгових рядів, не сплачуючи орендну плату. Крім того, в порушення вимог законодавства приміщення пам’ятки було передано в суборенду іншим суб’єктам господарювання без погодження міської ради." - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у прокуратурі, внаслідок цього місцевий бюджет недоотримав грошові кошти, а саму пам'ятку архітектури національного значення використовували неналежно. 

Прокуратура звернулась до Господарського суду Київської області з позовом до товариства про розірвання охоронно-орендного договору на використання пам’ятки архітектури національного значення «Торгові ряди» площею 2188,5 кв м, яка збудована на початку XIX століття у Білій Церкві. 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube! 



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе