В уряді ще не вирішили, чи підуть діти до школи 1 вересня

  • Дистанційне навчання
Кабінет міністрів поки що не прийняв остаточне рішення, чи будуть учні з 1 вересня навчатися у школі, чи залишаться на дистанційному навчанні.

Про це повідомила виконувачка обов'язків міністра освіти Любомира Мандзій в інтерв'ю «РБК-Україна».

За її словами «всередині Кабміну немає рішення», як саме буде розпочато навчальний рік у школах. Мандзій зазначила, що поки «адаптивний» карантин продовжили до 31 липня, але невідомо, як розвиватиметься епідемічна ситуація.


«Безперечно, я за те, щоб діти повернулись до школи. Але щоб умови навчання у школі були безпечними. Тому зараз ми готуємося до проведення ЗНО та вступної кампанії. Наше основне завдання — це збереження здоров’я учасників освітнього процесу», — пояснила Мандзій.

Також міністерка додала, що ніхто не скасовував живого спілкування, адже це «суть школи».

Наразі Міносвіти разом із МОЗ до кінця червня мають підготувати протоколи, в яких будуть прописані заходи безпеки у школах до повернення дітей з 1 вересня.

«Я впевнена, що новий навчальний рік для учнів шкіл розпочнеться з 1 вересня. Для студентів першого курсу з 17 вересня. Ми передбачили коригуюче навчання в наступному році, щоби кожен вчитель зрозумів, як опанували матеріал його учні», — наголосила Мандзій.

Читайте також: ​Рада звільнила всіх випускників від ДПА​​​.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе