Стало відомо, якою буде грошова застава для кандидатів на посаду міського голови Білої Церкви

  • Білоцерківська міськрада
16 липня Верховна рада України внесла зміни до виборчого законодавства, зокрема і до Виборчого кодексу щодо грошової застави.

Зокрема, зміни стосуються "формули" визначення розміру грошових застав для кандидатів в депутати місцевих (територіальної громад з кількістю виборців 10 тисяч і більше) рад, а також кандидатів на посаду міського голови (міста з кількістю виборців 75 тисяч і більше). Грошову заставу для них зменшили у 9 разів. 

Кандидатам на посаду міського голови Білої Церкви необхідно буде внести грошову заставу в розмірі майже 33 тис грн, організаціям партій, яка висувають виборчий список кандидатів в депутати до Білоцерківської міської ради - аналогічну суму. 

*4 мінімальні заробітні плати х на кожні 90 тисяч виборців, тобто, 18 892 грн (4 х 4723 грн) на кожні 90 тисяч виборців. 


Варто зазначити, що грошову заставу відтепер будуть мають сплачувати кандидати в депутати до всіх рівнів рад, а також кандидати на посаду сільського, селищного голови.
 
Читайте також: Мер Узина намагався купити місце в «Слузі народу».

 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе