"Будуть мати клопіт з поліцією": у РНБО попередили українців про покарання за користування "Вконтакте"

Розробники «ВКонтакте» швидко змінюють проксі-сервери і Україна не встигає за цим стежити.

Українців, які користуються забороненою російською соціальною мережею «ВКонтакте», візьмуть на облік в силових структурах. Також поліція буде стежити за поширенням контенту в забороненій в Україні соціальній мережі.

Про це сьогодні, під час онлайн-конференції заявив секретар РНБО Олексій Данилов.

Він нагадав, що згідно із законодавством про санкції, соцмережа «ВКонтакте» не повинна працювати на території Україні. Саме тому українці мають нести відповідальність за користування забороненою соціальною мережею. 

«Це також і їх повинна бути відповідальність – навіщо вони це роблять і для чого роблять. Справа в тім, що зараз та система, яка починає працювати, ми про всіх цих користувачів будемо мати розуміння. Вони будуть перебувати на обліку. Якщо вони далі будуть поширювати російський контент, то вони будуть мати певний клопіт з нашою поліцією, з нашими силовими структурами», - додав Данілов.

Крім того, за його словами найближчим часом «Вконтакте», яка змінила проксі-сервер, заблокують з допомогою міжнародних партнерів.

«Ми сьогодні займаємося цими питаннями, фахівці розуміють, про що йде мова. Вони дуже швидко змінюють проксі, і ми не встигаємо за ними стежити. В Україні є інституції, які безпосередньо за це відповідають. Ми вважаємо, що найближчим часом за допомогою наших міжнародних партнерів це питання буде вирішено», - сказав Данілов. 

 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе