Фокіна звільнили з української делегації в ТКГ через його заяви про війну на Донбасі

  • Фокіна звільнили з української делегації в ТКГ
Вітольда Фокіна звільнили з посади першого заступника глави української делегації в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання миру на Донбасі.

Про це повідомив Офіс президента.

В адміністрації президента заявили, що для Зеленського є принциповим, щоб представники держави керувалися у своїй діяльності та висловлювання національними інтересами. Зазначається, що Фокін несправедливо оцінював тимчасову окупацію Криму, Севастополя та окремих районів Донецької і Луганської областей України.

«Представляти державу на будь-якому рівні ㅡ це не шанс для особистих поглядів та амбіцій, це ㅡ безумовний обов'язок втілювати в життя позицію держави та інтереси українського народу», ㅡ йдеться у заяві.

Варто зазначити, що останньою краплею стала заява Вітольда Фокіна на засіданні комітету з питань організації державної влади. Він сказав, що не бачив «жодного підтвердження того, що там (на Донбасі) війна між Україною та Росією». А прийшов політик на засідання, щоб відповісти на питання щодо своїх попередніх висловлювань про війну на Донбасі.

Ці слова обурили главу Офісу президента Андрія Єрмака, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та інших політиків. Комітет порадив Зеленському звільнити Фокіна.

А глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук та його заступники Олексій Резніков і Олександр Мережко заявили, що не погоджуються зі словами Фокіна, бо «війну в Україну принесла Росія». Вони просили надати належну оцінку заявам Фокіна. Глава делегації не може звільняти заступників, бо ці повноваження є тільки у президента.

Читайте також: Спільні навчання 72-ї ОМБр та НАТО «Об’єднані зусилля-2020» завершились: Підсумки.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе