Білоцерківську районну лікарню перепрофілювали під шпиталь для хворих на COVID-19

  • Білоцерківську районну лікарню перепрофілювали під шпиталь для хворих на COVID-19
З 15 жовтня відповідно до наказу МОЗ Білоцерківську районну лікарню було визначено медичним закладом для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

Про це повідомляє прес-служба департаменту охорони здоров’я Київської ОДА. 

За словами виконуючого обов’язки директора лікарні Олександра Грузинського, наказ МОЗ було підписано 14 жовтня, а вже з 15 жовтня районна лікарня почала приймати перших хворих з підозрою на COVID-19. Наразі всі відділення, окрім дитячого, яке має окремий вхід, та поліклініки зачинені. Заповнення ковід-госпіталю становить майже 50% від планового.

Як зазначив Олександр Грузинський, лікарня подбала про забезпечення на найближчих 10 днів необхідними деззасобами та медикаментами, проте надзвичайно актуальним є питання постачання медичного кисню, оскільки пацієнти, які поступають на лікування, у 80% випадків є кисневозалежні. Наразі завезення кисню здійснюється з Дніпропетровська, проте в дефіциті є кисневі балони.

Тому заклад буде вдячний за волонтерську допомогу від господарств та окремих громадян, які мають у розпорядженні кисневі балони та готові віддати їх у користування Білоцерківській районній лікарні. Не відмовиться медична установа і від будь-якої волонтерської допомоги, оскільки наразі всі кошти спрямовані на закупівлю медичних препаратів та засобів захисту для пацієнтів і медичних працівників, які, до речі, почали масово хворіти на COVID-19.

Як зазначила Людмила Мерзлюк, Білоцерківська районна державна адміністрація вже профінансувала Білоцерківську районну лікарню на 8 млн 700 тис. грн. Проте, зважаючи на ситуацію що склалася, ініціювала додаткове виділення з районного бюджету ще близько 2 млн грн.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе