В NАSА знову заявили, що не змінювали знаки зодіаку

NASA ще раз нагадали всім, що знаків зодіаку, як і раніше 12. Справа в тому, що в мережі кожні кілька років спливає інформація про нібито 13-й знак зодіаку - Змієносець (Ophiuchus).

Як пояснює Dazed, якщо ви народилися з 20 травня по 20 червня і думали, що ви Близнюки, то з існуванням Змієносця все зсувається і тепер ви стали б Тельцем. Однак космічне агентство спростувало існування 13-го знака.


"У NASA ми вивчаємо астрономію, а не астрологію. Ми не змінювали ніяких знаків зодіаку, ми займаємося математикою ", - йдеться в блозі, який вони опублікували.


Астрологи і раніше спростовували існування 13 знаку, посилаючись на те, що він завжди і був - це "сузір'я, розташоване на північному заході від центру Чумацького Шляху, десь поблизу Скорпіону і Стрільця". Ще 3 тисячі років тому в стародавньому Вавилоні виділили 12 сузір'їв, а 13-е навмисно упустили, і воно ніколи не включалося в знаки зодіаку.

Вавілонці розділили зодіак на 12 рівних частин. Коли Земля оберталася навколо Сонця, воно проходило через кожну з цих 12 частин.

Оскільки в Вавилоні вже був 12-місячний календар, заснований на фазах місяця, вони вибрали 12 сузір'їв, виділяючи по одному на кожен місяць.


Як пишуть NASA, спочатку в зодіаку було 13 сузір'їв. Але одне вони вирішили пропустити, щоб все збігалося з календарним роком.

І хоча за 3000 років, що минули з моменту створення зодіаку, "небо змістилося, тому що вісь Землі (Північний полюс) не вказує в абсолютно тому ж напрямку", що і раніше, цей зсув не впливає на знаки, які нам відомі (оскільки зодіак ніколи не був точним).

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника ,який зник напередодні
    Детальніше...
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
  • Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди у Білій Церкві
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе